Opinie
RozwińSzanowni Klienci! Zapraszamy na zakupy do naszego bliźniaczego sklepu: Alkohole-Domowe.pl
Przejdź do sklepu alkohole-domowe.pl
Przejdź do sklepu alkohole-domowe.pl
Literatura
Fachowa literatura - jak wyprodukować nalewkę domową, wino domowe i inne alkohole domowe.
Domowy wyrób alkoholi - (wyd.Arystoteles,praca zbiorowa?
Esencja wiedzy dla początkujących. Elementarz dla "pierwszoklasistów" chcących pochwalić się własnym winem, nalewką czy likierem.
Poradnik amatorów domowych alkoholi
Zwięzłe kompendium wiedzy dla pasjonatów alkoholi domowych.
Domowy wyrób win, miodów, owoców w alkoholu i koktajli - Andrzej Żmuda
Krótki przewodnik zawierający podstawową wiedzę dla początkujących hobbystów.
Brak możliwości dodania produktu do koszyka z powodu inwentaryzacji.
Książka - Wina i nalewki dla każdego - Teresa Stąpór
Miętówka, pieprzówka, cytrynówka... Któż z nas nie widział w babcinym kredensie stylowych karafek ze smacznymi, ziołowymi nalewkami o intensywnych kolorach?
Wino, Armagnac, Calvados - Julian Hombek
Pięknie wydana, bogato ilustrowana książka dla miłośników win, armagnaca i w szczególności calvadosa.
Domowy wyrób win - Jan Cieślak
Książka Jana Cieślaka to klasyka gatunku dla każdego domowego twórcy win. Zawiera praktyczne informacje i wskazówki.
Książka - Leksykon wina Christina Fischer
Wszystko o winie i spożywaniu wina, kolorach, smakach oraz metodach produkcji.
Książka Nalewki i Likiery na dobre zdrowie. Domowa Spiżarka.
Książka w drobiazgowy sposób przybliża czytelnikowi przygotowanie dobrej domowej nalewki oraz likierów.
Domowe wina dla początkujących - Małgorzata Caprari
Znana autorka udziela cennych rad i zachęca do wypróbowania własnych sił, by potem napawać się niepowtarzalnym smakiem wina własnej produkcji.
Książka- Domowy wyrób alkoholu - Historia samogonu, porady, przepisy. AFiedoruk
Prezentowana książka to kompendium wiedzy na temat domowego wyrobu alkoholu.
Z. Skibicki - Nalewki, kordiały, likiery oraz inne domowe spirytualia
Książka zawierająca ponad 200 przepisów na trunki domowej produkcji
Okowita, przepalanka i nalewki - Andrzej Fiedoruk
Okowita, przepalanka i nalewki Andrzeja Fiedoruka - kompendium wiedzy o alkoholach, z uwzględnieniem zarówno historii ich wytwórczości, spożycia, jak i bogactwa zachowanych w literaturze i ustnych przekazach przepisów.
Wino - jak zostać znawcą - R.Kitowski, J. Klemm
Doskonały przewodnik, dzięki któremu z przeciętnego konsumenta zamienisz się w pewnego siebie amatora win.
Książka Domowy wyrób win i miodów pitnych - P. Vargas i R. Gulling Wyd. 2
Ponad sto niezwykłych przepisów na trunki z ziół, owoców, kwiatów i nie tylko!
Książka Destylaty Alkoholowe z owoców H. Klaus, E. Birgit
Z książki dowiemy się jak przebiega proces wytwarzania destylatów alkoholowych z owoców.
Książka - Grappa i zapach alpejskich ziół - Julian Hombek
Dla pasjonatów grappy i Alp - pozycja obowiązkowa.
Ekspresowe dania i drinki na spotkania - O.Smile
Książka jest odpowiedzią na liczne e-maile i pytania Czytelników, co przygotować, aby na stole szybko pojawiły się ładne i smaczne posiłki ze stosownymi drinkami dla gości.
Destylaty alkoholowe - wytwarzanie, teoria, praktyka - Josef Pischl
Obszerny poradnik o wytwarzaniu destylatów alkoholowych. To jedyna książka dostępna na rynku, opisująca zagadnienia związane z destylacją alkoholu.
Dobre, lecz myślałem że szybciej przerobią cukier. Ale generalnie dobre i w miare tanie.